Swedish English French German Spanish Thai
Menu

Projekt Sysselsättning

Sedan några månader driver Jennifer Pettersson ett sysselsättningsprojekt inom Active Omsorg. Flera av de som varit med i projektet har redan fått praktikplats, tack vare projektet och deras egna engagemang. Jennifer berättar:

Tanken med projektet är att sysselsätta ungdomarna tre dagar i veckan så att de har något att göra och inte bli liggandes i sängen eller sittandes framför datorn hela dagarna och kanske vända på dygnet som vi upptäckt att många gjorde tidigare när de inte hade någon verksamhet att komma upp och iväg till. Ungdomarna deltar i sysselsättningsprojektet från att de blir inskrivna på Active Omsorg tills dess att de hittar en skola, praktik eller ett arbete. På projektet lagar vi mat, bakar, går på museum, pysslar, tränar på gym, handlar, övar på att ringa ”jobbiga” samtal, spelar biljard, bowlar och lär oss att skriva CV:n mm. 

 

 

 

Active:are utbildade i CRA

Den 24/2 höll Steve Wicks i den tredje och sista utbildningsdagen i CRA - Community Reinforcement Approach, i Linköping. Det var mycket uppskattade dagar och alla fick gå hem med ett kursbevis i handen! Ett helt gäng ifrån Active Omsorg deltog.

Här är några kommentarer från några av Active-arna, om vad de tyckte var bäst med utbildningen:

lizasmall thomsmall tonysmall

Det bästa var att det finns ett så användbart material till metoden.

 - Liza Lindbom

Att lägga energi på sig själv också, och inte bara på klienten.

Att vara tvungen att stanna upp och reflektera över sig själv.

 – Thom Johansson

CRA:n ger mig mer verktyg att använda i mitt dagliga arbete.

 - Tony Lambertsson

Vill du veta mer om ACT?

Just nu utbildar Active Omsorg sin personal i ACT - Acceptance and Commitment Therapy, som en del i friskvårdsarbetet. Detta för att främja hälsa och minska stress - i arbetet och i alla områden i livet. Detta kommer även personalen att att ha stor användning av i sitt dagliga arbete med brukare. Gruppledare under vårterminen kommer vara Anna Rosenqvist och Daniel Fredriksson. 

Här kan du klicka på en länk för att se och höra Fredrik Livheim (som även har utbildat våra gruppledare) berätta om ACT i TV4 Nyhetsmorgon. 

https://www.youtube.com/watch?v=k4hr2HZr7F8

Har ni frågor kring Active Omsorgs utbildning i ACT så maila dem till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Nu startar ACT som friskvård

På fredag den 28/8 startar en grupp med ACT - Acceptance and Commitment Therapy, för ett glatt gäng ur Active Omsorgs personal. Detta ska fungera som friskvård för Actives medarbetare och ska bl a hjälpa dem att hantera stress och få verktyg för att hitta balans i livet. Deltagarnas stressnivå kommer att mätas under utbildningens gång, för att kunna utvärdera resultatet. Håller i utbildningen gör Anna Rosenqvist och Daniel Fredriksson.

Stort lycka till önskar vi dem allihop! 

Medarbetare på utbildning

kerstinism1liten

Ett helt gäng medarbetare från flera olika enheter inom Active har snart genomgått två av tre terminer på utbildningen Integrerad Samtalsmetodik. Utbildningen ger färdigheter inom flera olika samtalsmetoder, så som transaktionsanalys, KBT, DBT och motiverande samtal (MI). Vi är stolta över våra medarbetar som jobbar hårt för att öka sin kompetens och önskar dem stort lycka till!

Bild: Kerstin Stockhem, som tillsammans med Susanne Didrikson och ett antal gästlärare håller i utbildningen. 

Gruppledarutbildning i ACT

actmalmo2Några av våra medarbetare har just påbörjat en gruppledarutbildning inom ACT - Acceptance & Commitment Therapy. Deltagarna har nu varit i Malmö och på den nedre bilden syns läraren Fredrik Livheim. Vi önskar er fortsatt lycka till! Så här säger Anna Rosenqvist om utbildningen:

Syftet är att lära sig ett utbildningsmaterial som främst handlar om att hantera stress och främja hälsa. Vi går en kurs om fyra tillfällen, totalt 12 timmar. Innehållet är en blandning av teori och upplevelsebaserade moment. Kursen fokuserar på hur man kan skilja ut vad i livet som kan förändras, vad man behöver acceptera, identifiera hur man vill leva sitt liv, hitta sätt att hantera svårigheter i livet samt lära sig att hantera svåra minnen eller upplevelser från det förflutna. Under kursens gång har vi i uppgift att vara gruppledare för våra kollegor och lära ut det vi lärt oss själva. Vi alla uppfattar det som
riktigt inspirerande och intressant att få delta på ACT-kursen.


actmalmo

Active Omsorg ingår i

team olivia-----------------------

Vårdkedjan - Samverkande Vårdföretag

3 Vi stodjer MP 2016

Logga in eller Registrering